Light RTM & Infision Vakum Sistemleri (Resin Transfer Moulding)

 Light RTM & Infision Vakum Sistemleri (Resin Transfer Moulding)

RTM Metodu Kapalı kalıplar içine reçinenin aktarılmasını içeren "Reçine Enjeksiyonu", "Vakum destekli reçine enzeksiyonu" metodlarını kapsayacak şekilde bir isim altında RTM (Resin Transfer Moulding) metodu olarak adlandırılmaktadır. Bu metodla her iki tarafı parlak olan mamuller elde edilmektedir.

Vakum pompaları üretimindeki 5 yılı aşkın tecrübemize dayanarak Light RTM & Infision vakum santrali sistemini dizayn ettik.

 Bu sistemler Tekne, Küvet, Polyester, Kompozit ürün imalatı yapan firmaların ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliklerle donatılmıştır.

 Light RTM & Infision vakum santrali temel olarak aşağıdaki bileşenlerden oluşur.

 

• İki adet vakum pompası

• Yüksek vakum tankı

• Alçak vakum tankı

• Selonoid valf

• Otomatik zaman kontrollü elektrik panosu

• Opsiyonel olarak taşıma arabasına monte edilebilir.

 

Light RTM & Infision vakum santrali anahtar teslimi alınabileceği gibi var olan guruplara ilave yapmak için ayrı bileşenler halinde alınabilir veya ihtiyaçlarınıza uygun şekilde projelendirilebilir.


KOMPOZİT MALZEMELERİN UYGULAMA ALANLARI

Cam elyaflı kompozitlerin, mukavemet, hafiflik, düşük maliyet ve korozyon direnci gerektiren uygulamalarda kullanılması oldukça yaygındır. Günümüzde ise uzay sanayinde kullanılan malzemelerden spor malzemelerine kadar çok geniş bir spektrum içerisinde uygulama alnı bulmuştur. Kompozit malzemelerin uygulama alanlarından belli başlıları;

Uçak Sanayi:

Elyaf destekli kompozitler uçak parçaları için gittikçe çok cazip hale gelmiştir. Bu alanda en çok kullanılan elyaf, karbon, aramid ve camdır. Matris malzemesi olarak 120-170ºC arasında polimerleşen epoksiler kullanılmaktadır.

Uzay ve Roket Sanayi:

Roket sanayinde kompozitlerin ilk kullanım alnı roket kılıfı uygulamasıdır. Böylelikle roketlerin taşıma kapasitesi ve menzili artırılmıştır. Uzay mekikleri metal matrisli kompozitlerinn bol miktarda kullanıldığı ilk uygulamalardan birisidir. Uzay mekaniğinin ana çatısı, 242 tek yönlü borun elyafı alüminyum ana yapılı tüplerden oluşmuştur. Bu tüpler alüminyum tiplere göre % 44 ağılık tasarrufu sağlamıştır.

Otomotiv Sanayi:

Otomotiv uygulamaları görünüş ve yapısal dayanıklılık olmak üzere iki sınıfa ayrıla bilir. Mesela kaporta için görünüş önem arz eder. Ancak şasi gibi yük taşıyan elemanlarda mukavemet önemlidir.

Denizcilik Sanayi:

Boyu 50 metreye kadar olan gemi ve tankerlerin gövdelerinin kompozitlerden imali ekonomik olarak mümkündür. Diğer taraftan lüks yatlar ve sürat motorları kompozitlerden imal edilirler.

   Talep ve Görüşleriniz İçin Bize Yazın
       
  AdınızSoyadınız    Light RTM & Infision Vakum Sistemleri (Resin Transfer Moulding)
  Telefonunuz  
  Faksınız  
  Firmanız  
  E-Posta Adresi  
  Adres - Şehir  
  Mesajınız  
      OnayKodu      45
  Doğrulama